Műtárgyak

A feltáráson előkerült cserépedények egy része korong nélkül készült, ezek elsősorban főzőedények, míg a korongon készülteket az étkezéshez és az élelmiszer tárolására használták. A kerámia termékek között találunk festett edényeket, külföldi ihletésűeket és import terméket is. Ezen kívül „T” alakú, az edények formálására használt agyag kaptafát, gyapjú fonására használt orsókarikát, valamint az edények falából készített zsetonokat találtak, utóbbiakat valószínűleg különböző játékoknál használták.  

Számos és változatos vas tárgyat találtak: kovács szerszámokat (kalapácsok, fogók, vésők), asztalos szerszámokat (szekercék, bárdok) vagy mezőgazdasági szerszámokat (ekevas, kapák, sarlók) építkezéshez használatos tárgyakat (szegek, szegecsek, vaskapcsok), mindennapi használati tárgyakat (edények, szűrők, kések), lószerszám darabokat (kantárszár, zabla) vagy fegyvereket (tőrök, lándzsahegyek és nyilak). Változatosak a ruhadarabok vagy vasból, bronzból és ezüstből készült ékszerek, díszek is (láncszemek, csatok, karkötők, gyűrűk, fibulák). A várban talált ékszerek közül külön említést érdemel két fülbevaló és egy arany nyakék medálokkal, amiket kincskeresők hoztak felszínre.   

A lakótorony belsejében és környékén 29 római ezüstpénzt találtak, ami valószínűleg a torony lakója által összegyűjtött kincs része volt. Az érméknek legalább a fele a római köztársaság-kori dénár dák utánzata. A várban nem találtak egyetlen pénzverő matricát sem, de nem kizárt, hogy ezek a hamisított érmék éppen a környéken készültek.