Műtárgyak

A várban talált cserépedények között egyaránt előfordulnak korongolt és fazekas korong nélkül készült példányok (élelmiszertároló edények, gyümölcsös tálak, cseréptálak, csuprok). Égetett agyagból gyapjú fonásánál használt orsókarikát vagy szövőszék súlyokat is készítettek.

Vasból készült eszközt és szerszámot nem sokat találtak, de ezek a kor foglalkozásainak szinte teljes skáláját lefedik, a mezőgazdaságtól és szőlészettől (sarlók, kacorok, ollók), a kovácsművességig (lyukasztók, vésők) és asztalosságig (balták, bárdok, ácsbárdok, reszelők, fúrók). A leletek közül nem hiányoznak a kisebb darabok (kések, szegek, kampósszegek, zsanérok, sarokvasak, csapok), lószerszám darabok (zablák, sarkantyúk), vagy vas fegyverek sem (lándzsa- vagy nyílhegyek, egy kard, amelynek pengéje keresztmetszetben háromszög alakú). Különleges lelet egy katapultból származó bronz darab (modiolus).

Valószínűleg egy ötvösműhelyből származik két agyag tégely, egy kis vaskalapács, egy vasból készült dróthúzó, öntési hibás bronz tárgyak, edények javítására használt számos bronz lemez és szegecs. Ilyen műhelyekben készültek a várban talált díszek, ékszerek némelyike (ezüst fibulák, egy ezüstpántból készült nyakék, zsinór díszítésű bronz karkötők, bronz láncszemek gócokkal, övcsatok). Helyi ötvöstermékeken kívül jelentős mennyiségű, a görög-római vagy kelta világból származó ezüst vagy bronz terméket találtak (csuprok, lábasok, tálak, krater, simpulum vagy situla típusú edények). Ugyanebbe a csoportba tartozik néhány bronz darab, ami egy ágy lábát díszítette.

Szintén a várból vagy a környékéről származik egy sor görög vagy római pénzérme helyi utánzata. Ugyanakkor eredeti, külföldi pénzérméket is találtak, ilyen például az a 35 darab bronz érme, amelyet Histria városa veretett.